Bredsten Biobrændsel

Saunaovn og brænde – hvilket brænde er det bedste?

Hvis du skal bruge brænde til din saunaovn, så skal du bruge de samme træsorter, som dem du normalt vil bruge i en brændeovn. Vi har samlet en lille guide til dig, hvor du kan blive klogere på, hvad du skal bruge af brænde til din saunaovn.

brænde sauna
brænde stabel

Stemning til din sauna

Det er meget normalt at bruge en saunaovn til at varme en sauna op med – det har den skønne fordel, at det varmer på en helt særlig måde og dufter fantastisk. Det gør noget ved stemningen, som en elovn ikke kan klare.

Når du bruger en brændefyret saunaovn, følger der visse forpligtelser med. Du skal sørger for at følge de krav, der er til en normal bræneovn. Du skal selv stå for at fylde brænde på undervejs i din afslapning, men hvis du gør det til en del af din rutine, vil det blot tilføre ekstra til den særlige oplevelse, du får, når du er i sauna.

Brænde til din saunaovn

Hvis du har en sauna, hvor du fyrer op med træ, så vil du kunne høre flammerne knitre og se dem gennem en rude på ovnen. Det giver god stemning til oplevelsen – du skal selv stå for at fyre op, og når du skal vælge træ til din saunaovn, skal du ikke vælge meget anderledes, end du vil gøre til en normal brændeovn.

Optimalt set skal du vælge træ, der er meget tørt. Det gør det let at tænde op med, og du ønsker desuden ikke at få røg ind i din sauna, og det er der større risiko for med vådt træ.

Når du vælger dit træ, kan du gå med træsorter som ask og bøg – det forhandler vi hos Bredsten Biobrændsel. Det er massive træsorter, der giver en god varme, som holder længe. Det betyder, at du kan slappe af i saunaen og nyde roen, fremfor at skulle putte mere brænde på hele tiden.

Mange bruger birketræ til deres saunaovn, fordi det er let at tænde op med og har en rigtig fin duft, der er rar at sidde og slappe af med. Det er en træsort, der brænde lidt hurtigere end ask og bøg, men så har den andre fordele. Den har heller ikke mange gløder, der kan springe, når du åbner ind til ovnen. Det er en stor fordel, når du sidder i en sauna bygget af træ.

Vi rådgiver dig gerne, hvis du har spørgsmål eller brug for mere viden omkring opvarmning af din sauna. Husk vi leverer helt til døren, så du ikke skal slæbe dit træ ind fra vejen.

FAQ 

Scroll to Top