Træbriketter

Træbriketter

Træbriketter er et miljøvenligt valg til afbrænding og opvarmning. De er lavet af overskudstræ fra produktionen af fx. produktionen af fx møbler og der er ikke tilsat nogen form for lim eller bindemidler.

Træbriketter har en høj og ensartet brændværdi, som sikrer en optimal forbrænding. De er derfor lige så miljøvenlige som når man fyrer med almindeligt træ. Træbriketter skal opbevares tørt og må ikke kunne suge fugt.

Er det sundt at spise mange nødder?

Start med at tømme din brændeovn for aske, så det bliver lettere at tænde op. Briketter er nemme at få ild i, men meget aske i ovnen kan gøre processen sværere.

Læg en træbriket i den ene side af risten. Den skal ligge på den brede side med enden ind mod bagvæggen i brændeovnen. Tag herefter endnu en træbriket og placér den skråt ind mod den første briket – ligesom ved et bål, hvor grenene skal læne sig op af hinanden.

Nu skal der gerne være en trekant mellem de to træbriketter og risten. Placér 1-2 optændingsbrikker i trekanten og tænd dem med en lighter.

Hold øje med ilden, så den ikke går ud og forårsager røg indendørs. Det kan være fordelagtigt at lade brændeovnen stå en smule åben til at starte med.

Hvor lang tid brænder en briket?

Brændetiden på en briket afhænger af flere faktorer, herunder størrelse, fugtighed og sammensætning. Bøg og avnbøg er de træsorter, der brænder længst tid, mens nåletræ har den korteste brændetid i brændeovnen. De længst brændende briketter på markedet kan brænde op til 8 timer i brændeovnen.

Hvad koster en palle træbriketter?

Prisen på en palle træbriketter afhænger af kvaliteten, størrelsen og mængden på træbriketter. Hos Bredstenbiobraendsel.dk kan du få en palle træbrikker i høj kvalitet med 960 kg til 5495 kr.

Vi leverer fragtfrit ved køb af 3 paller i flg. kommuner

Esbjerg, Kolding, Vejle, Vejen, Varde, Fredericia, Billund, Middelfart,  Assens, Nordfyn, Herning, Hedensted, Horsens, Ikast-Brande, Odder, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skanderborg