Bredsten Biobrændsel

Shop

Shop

Brændetårne

Brændetårne i høj kvalitet

Dansk Brænde – Kvalitets Brændetårne til en rimelig pris

Er du på udkig efter brænde, der leverer god varme og samtidig er miljøvenligt? Så er dansk brænde løsningen for dig! Vores brænde er tørret i ovne, hvilket garanterer en lav fugtprocent og en høj brændværdi.

I modsætning til almindeligt tørret brænde, som ofte indeholder en høj fugtprocent, kan vores ovntørrede brænde brænde med en konstant høj varme, hvilket sparer dig for både tid og penge. Derudover giver det en mere jævnt brænding, så du kan nyde en varm og hyggelig aften uden at skulle fylde brænde på hele tiden.

Ovnene bliver fyret op med rest produkter fra savværket dvs. Savsmuld og flisproduktionen foregår i vores eget lokalområde så ingen lange transporter fra Østlandene.

Vores ovntørrede brænde er fremstillet af træ fra lokale skove og er certificeret. Det betyder, at vi har en ansvarlig og bæredygtig forvaltning af vores skove, så vi sikrer en fremtid med skove til eftertiden.

Brændetårnet bliver leveret på en palle og hvis forholdene tillader det, stiller vi det, hvor det passer dig.

Slip for bøvlet med en masse brænde i løs vægt og køb dit brændetårn hos Bredsten Biobrændsel.

Hvad er det bedste brænde til brændeovn?

Det bedste brænde til en brændeovn er de tunge træsorter som bøg og ask. Disse typer træ har en høj massefylde og brændværdi, og de brænder langsommere og mere jævnt end lette træsorter. Det betyder også, at de afgiver meget varme, når de træsorter brændes – og i længere tid. Derfor er det bedste brænde til brændeovn de tunge træsorter.

Hvor lang tid holder et brændetårn?

Et brændetårns holdbarhed afhænger af træsorten. De tunge træsorter som bøg, ask og lignende brænder langsommere, og derfor vil et brændetårn af den type træsort holde længere tid end andre brændetårne.

Hvor mange rummeter er der i et brændetårn?

Hos Bredsten Biobrændsel kan du få brændetårne med 1,6-1,8 rummeter brænde på pallen.

Hvor meget er 1 m3 brænde?

Brænde opgøres ofte i volumen i form af kubikmeter (m3) – altså den mængde brænde, som kan være i en kasse på 1*1*1 meter. Når beholderen er fyldt med træ, så kan den aldrig blive fuldstændig fyldt, da der altid vil være nogle lufthuller mellem brændestykkerne. Derfor bruger man rummeter til at afgøre, hvor meget brænde, der er i beholderen, når der også er luft mellem stykkerne. Kig derfor efter antal rummeter, hvis du vil være sikker på, hvor meget træ, du køber.

Hvad vejer en kubikmeter brænde?

En kubikmeter brændes vægt afhænger af, om brændestykkerne er tørre eller våde. Træ indeholder store mængder vand, og når træet er vådt, så vejer det selvfølgelig mere, end når det er tørt. Når man tørrer træet, så svinder noget af træet også samtidig. 1 kubikmeter tørt træ vejer ca. 680 kg, og 1 kubikmeter vådt træ, der er blevet tørret, vejer kun 580 kg.

Miljøvenlig

Vores ovntørrede brænde er også en mere miljøvenlig løsning end andre brændekilder, da det ikke indeholder skadelige stoffer eller giftige dampe. Det betyder, at du kan varme dit hjem op med et rent brændstof, der ikke påvirker dit indeklima eller miljøet.

Så hvis du vil have et brænde, der leverer god varme, er bæredygtigt og miljøvenligt, så er dansk brænde løsningen for dig. Køb det i dag og oplev forskellen!

Scroll to Top