Brændetårne

Brændetårne i høj kvalitet

Vores brændetårne er er stablet, så der er minimalt med spildplads imellem stykkerne. Når du køber brændetårn hos os, får du leveret et flot stablet brændetårn som er nemt at håndtere. Brændetårnet bliver leveret på en palle og hvis forholdene tillader det, stiller vi det, hvor det passer dig.

Slip for bøvlet med en masse brænde i løs vægt og køb dit brændetårn hos Bredsten Biobrændsel.

Hvad er det bedste brænde til brændeovn?

Det bedste brænde til en brændeovn er de tunge træsorter som bøg, eg, avnbøg og ask. Disse typer træ har en høj massefylde og brændværdi, og de brænder langsommere og mere jævnt end lette træsorter. Det betyder også, at de afgiver meget varme, når de træsorter brændes – og i længere tid. Derfor er det bedste brænde til brændeovn de tunge træsorter.

Hvor lang tid holder et brændetårn?

Et brændetårns holdbarhed afhænger af træsorten. De tunge træsorter som bøg, eg, avnbøg, ask og lignende brænder langsommere, og derfor vil et brændetårn af den type træsort holde længere tid end andre brændetårne.

Hvor mange rummeter er der i et brændetårn?

Hos Bredsten Biobrændsel kan du få brændetårne med 1,6-1,8 rummeter brænde på pallen.

Hvor meget er 1 m3 brænde?

Brænde opgøres ofte i volumen i form af kubikmeter (m3) – altså den mængde brænde, som kan være i en kasse på 1*1*1 meter. Når beholderen er fyldt med træ, så kan den aldrig blive fuldstændig fyldt, da der altid vil være nogle lufthuller mellem brændestykkerne. Derfor bruger man rummeter til at afgøre, hvor meget brænde, der er i beholderen, når der også er luft mellem stykkerne. Kig derfor efter antal rummeter, hvis du vil være sikker på, hvor meget træ, du køber.

Hvad vejer en kubikmeter brænde?

En kubikmeter brændes vægt afhænger af, om brændestykkerne er tørre eller våde. Træ indeholder store mængder vand, og når træet er vådt, så vejer det selvfølgelig mere, end når det er tørt. Når man tørrer træet, så svinder noget af træet også samtidig. 1 kubikmeter tørt træ vejer ca. 680 kg, og 1 kubikmeter vådt træ, der er blevet tørret, vejer kun 580 kg.

Vi leverer fragtfrit ved køb af 3 paller i flg. kommuner

Esbjerg, Kolding, Vejle, Vejen, Varde, Fredericia, Billund, Middelfart,  Assens, Nordfyn, Herning, Hedensted, Horsens, Ikast-Brande, Odder, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skanderborg