Bredsten Biobrændsel

Ovntørret bøg

Med ovntørret bøg på lager er du altid klar til at tænde op i brændeovnen eller pejsen, så du kan hygge dig foran den knitrende ild eller varme boligen op. Der er ingen tvivl om, at ovntørret bøg er danskernes favorit, når det kommer til brænde, og det er ikke uden grund. Det er nemlig en træsort med mange fordele, når det kommer til afbrænding.

Fordele ved ovntørret bøg

Som sagt er der mange fordele ved ovntørret bøg. Først og fremmest er det en træsort med et højt energiindhold og et lavt fugtighedsindhold. Hvor førstnævnte betyder, at bøgetræ genererer mere varme pr. kubikmeter sammenlignet med andre træsorter, betyder sidstnævnte, at ovntørret bøg er let at antænde, samt at det brænder rent og effektivt.

Derudover får du med ovntørret bøg en langsom og jævn forbrænding, da bøgetræet har en tæt struktur, hvilket medfører, at det brænder langsommere og mere jævnt end blødere træsorter.

Samlet set sikrer det høje energiindhold og den langsomme forbrænding, at du skal bruge mindre træ for at opnå samme opvarmningseffekt som ved andre træsorter – og du får derfor mere for dine penge, når du vælger ovntørret bøg.

ovntørret bøg
ovntørret bøg

Få ovntørret bøg hos Bredsten Biobrændsel

Hos Bredsten Biobrændsel sætter vi miljøet højt, og derfor får du hos os udelukkende træ, der er fældet i lokale skove, og som ikke mindst er certificeret. Certificeringen er din garanti for, at vi yder en ansvarlig og bæredygtig forvaltning af vores skove, så du kan købe dit brænde med god samvittighed.

Vi holder os også til lokalområdet, når brændet skal tørres. Det betyder, at du – når du køber ovntørret bøg hos Bredsten Biobrændsel – får brænde, der er tørret i store ovne med flis og restprodukter fra savværket. Dermed minimerer vi transporttiden og undgår at bruge fossile brændstoffer som el og gas til opvarmning af ovnene.

Sidst men ikke mindst garanterer vi dig naturligvis en høj kvalitet, når det kommer til brænde – hvad enten det er bøg, ahorn eller birk.

Vi leverer helt til døren

God service betyder alverden for os, og derfor nøjes vi heller ikke med at levere dit ovntørrede brænde til fortovskanten. Vi leverer med mobillift eller truck, så vi kan stille dit brændetårn nøjagtigt, hvor du har brug for det – også selvom det skal ned ad en lille sti til dit sommerhus.

Har du spørgsmål, eller er du usikker på, om vi kan levere ovntørret bøg til din adresse, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan ringe på tlf. (+45) 20 60 58 35 eller skrive til mail@bredstenbiobraendsel.dk, så hører du fra os så hurtigt som muligt.

FAQ 

Scroll to Top