Bredsten Biobrændsel

Forssjö træpiller

896 Kg. 16 kg. Sække
Brændværdi: 5,0 kwh
Aske: 0,4 %

logo prismatch
e-mærket

Forssjö 8 mm

2.795,00 kr. inkl. moms

Forventet leveringstid 1-10 dage

Mængde rabat

Antal 10 - 33
Pris 2.595,00 kr.

Lager status: På lager

logo mobilepay
logo visa cart
logo mastercart

Delbetaling via Sparxpres

Del dette på:

Forssjö træpiller

Råvare

Alle råvare til træpille produktionen håndteres af moderselskabet Sandåsa Timber ABs skov- og råvareafdeling. Bevarelse og udvikling af Svenske skove er en naturlig del af arbejdet for skovbrugsejerne. At pleje råmaterialet er en naturlig del af arbejdet, og er en garanti for et bæredygtigt skovbrug med personlig hensyntagen til fremtiden. Som en garanti for Forssjö træpillers langsigtede miljøbeskyttelseshensyn er deres leverandører miljøcertificeret i henhold til internationale standarder med både FSC og PEFC.

Savsmuld og tørflis fra gran og fyr, er råmaterialet til produktionen af træpiller, Sandåsa Timber henter en stor del fra koncernens interne drift. Men supplerer også med råvarekøb fra kolleger i savværksindustrien. Råmaterialet opbevares på asfaltede overflader med en separat fordeling af træsorter, dvs. gran og fyrretræ hver for sig til kontinuerlig håndtering og fordeling af træsorter og opbevaringstid (alder). Det er Forssjö træpillers erfaring at dette er vigtige parametre, da det påvirker resultatet og driftsoptimering for kvaliteten og egenskaberne for det endelige produkt.

Produktion Forssjö træpiller

Træpille produktionen startede den 16. maj 1995. Forssjö Pellets AB har udviklet et moderne anlæg med en produktionskapacitet på cirka 53.000 ton pellets om året. Driften foregår i skiftehold, og de grundlæggende procestrin i produktionen er forberedelse af råmateriale, tørring, fræsning, dampkonditionering, presning, køling og lagerstyring.

Biobrændsel fabrikken er integreret i savværksindustrien, hvor det varme gasanlæg er en kombination af varmeproduktion til træ tørrere og tørring af savsmuld til træpille produktionen . Varmekilden er en 15 MW varm gasovn, der for det meste fyres med bark fra saven og fliset brænde. Den varme gasovn har to separate gasudtag, hvoraf den ene er til varmtvandskedlen til produktion af varmt vand og den anden til brændstoftørrings anlægget til tørring af savsmuld. Varmen fra ovnen er ca. 1000 grader C.

Brændsel tørreren, som er en roterende tromletørrer med direkte varmeoverførsel i nedstrøms retningen, er forsynet med tørre gasser fra ovnen, som blandes med udstødningsgasser fra varmtvandskedlen i et blandekammer til den ønskede temperatur (250 – 600 grader C). Ved anvendelse af varmeindholdet i udstødningsgaserne fra varmtvandskedlen opnås en god samlet effektivitet i anlægget.

Råmaterialet flises, males og sigtes i forskellige trin både før og efter tørring til pulver. Råmaterialet passerer derefter gennem en dampkonditioneringsstation inden pelletering.

Pille presserne består af ringmatrixer og pressevalser, og gennem hullerne i matricerne presses pulveret ud under højt tryk og høj temperatur cylindriske stænger. De friskpressede træpiller har en temperatur på mere end 100 grader C og skal afkøles umiddelbart efter presning, for at opnå den korrekte styrke før transport til  planlageret. Alle producerede træpiller screenes i produktionen før de udlægges i planlager.

Før pillerne pakkes i små sække eller bulk distribueres, screenes de yderligere i forskellige trin.

Kvalitet og fakta

Træpillernes kvalitet opfylder kravene i svensk og international standard SS-EN ISO 17225-2: 2014, A1.
diameter: 8mm
640 – 660 kg/m3
Eff. Brændværdi: ≥4 800 kWh/ton
Aske indhold: ca 0,4 %
Fugtighed: 7 – 8 %
Tilsætningsstoffer: Ingen tilsætningsstoffer
Aske smeltepunkt (IT):≥1400 ° C
Vægt pr. Palle:896 kg
Vægt pr. sæk: 16 kg
Antal poser pr. Palle:56 stk.
Total pallehøjde: 175 cm.
Type palle: EUR (B) palle (1200 X 800 mm) Strækfilm og topfolie.

Se også vores andre 8 mm træpiller

Vægt1 kg

Andre kiggede på

Scroll to Top