Bredsten Biobrændsel

Hvilket brænde egner sig bedst til brændeovn?

Hvis du skal bruge brænde til din brændeovn, så er det en god idé at overveje, hvilken slags brænde du vil bruge og hvorfor lige det. Der er forskel på, hvilket brænde der er godt at bruge til en brændeovn, og hvilket der er mindre godt. Hos Bredsten Biobrændsel anbefaler vi, at du køber ask, bøg, ahorn og birk – det er de træsorter, vi forhandler.

vildmarksbad brænde
brænde type

Brænde til din brændeovn

Hos Bredsten Biobrændsel henter vi vores træ i danske skove. Vi arbejder ud fra en bæredygtig tilgang til skovbruget, så vi kun fælder hensynsmæssigt og ansvarligt. Derfor er vi certificerede, og det gør også, at de træsorter vi anbefaler, er fældet efter det hensyn.

Her er vores tanker om hver træsort:

Ask

Ask er en god træsort at bruge til din brændeovn. Det er en massiv træsort, som brænder længe og godt. Fordi Ask er tungt og brænder langsomt, vil den også opretholde varme længere. Det er en af de sorter, du kan købe, hvor du får mest brændværdi for pengene.

Ahorn

Ahorn er en træsort, du sagtens kan bruge i en brændeovn. Den brænder godt og laver gode gløder. Den har ikke nær så god brændværdi som de massive træsorter, men den er nem at bruge og let at tænde op med. En fornuftig træsort til din brændeovn.

Birk

Birk er ikke den træsort med den længste brændperiode, men den er den mest æstetiske af dem alle. Den dufter godt, når den brænder, og så har den en smuk flamme, samtidig med at den ikke gløder. Alene af den grund vælger mange af bruge birk, som måske ikke har den længste brændværdi, men den holder stadig en fornuftig brændetid.

Bøg

Bøg er en af de tungeste træsorter, du kan få. Den er derfor optimal at bruge i din brændeovn, fordi den har høj brændværdi og kan holde varmen kørende meget længe. Den vil være give god valuta for pengene og sørger for, at du ikke hele tiden skal fylde mere brænde på ovnen.

Du skal vælge efter dit temperament

Når du skal vælge brænde til din brændeovn, så kan du godt gå efter det træ, der har en høj brændværdi. Det giver mening på den måde, at det holder længe i ovnen og det holder varmen i gang.

Men det tunge træ kan være en anelse mere besværligt at tænde op med. Her kommer de lidt lettere trætyper som birk og ahorn dig til undsætning. De er nemme at tænde op med, men futter også hurtige af, og så skal der brænde på igen.

Det er en temperament-sag, om du er til det ene eller det andet. Prøv det måske lidt af, så får du formentlig hurtig en favorit – eller bland to træsorter, så du tænder op med den ene slags og lægge den tunge på, når du skal holde på varmen længe.

FAQ 

Scroll to Top