Egetræspiller

Egetræspiller

Hos Bredsten Biobrændsel finder du et udvalg af egetræspiller til opvarmning af fyr eller som strøelse. Egetræspiller brænder markant langsommere end træpiller fra nåletræer, og dermed anbefaler vi især egetræspiller sig til forbrænding om sommeren, hvor man ikke behøver eksplosiv varme fra sine træpiller, men kan fyre med en lille mængde træpiller over en lang periode.

Hvad betyder en træpilles brændværdi?

Selvom alle vores egetræspiller er både af høj kvalitet og miljøvenligt biobrændsel, så har vores forskellige træpiller en noget forskellig brandværdi. Den effektive brandværdi er et udtryk for den mængde energi, en træpille kan levere. Brændværdien bestemmes af, hvor højt niveauet af vand og aske er i træet. Jo lavere et niveau af aske og vand, desto højere en brændværdi.

Man har vurderet, at de bedste egetræspiller på markedet har et maksimalt indhold af aske på 0,4 procent, og et maksimalt indhold af vand på 7 procent. Hvis begge disse værdier er i spil i en træpille, så leverer den 4,9 kWh/kg.

Hos Bredsten Biobrændsel finder du, at alle vores egetræspiller på 6 mm har et askeindhold på 0,4 procent og dermed ligger indenfor kategorien af de bedste træpiller på markedet. Ligeledes er vores egetræspiller på 8 mm blandt de bedste på markedet, og du ved dermed, at du får et godt produkt, når du køber egetræspiller fra Bredsten Biobrændsel.