Det er blevet meget populært at have et vildmarksbad derhjemme eller i sommerhuset, som kan bruges året rundt til afslapning og hygge. Det er en oplagt mulighed for at koble af og nyde naturen, imens varmen spreder sig i kroppen.

Men et vildmarksbad får ikke varmt vand af sig selv. Det skal varmes op med brænde, og det brænde kan du købe hos Bredsten Biobrændsel.

Hos os kan du købe både brænde, træpiller og træbriketter. Når du skal varme dit vildmarksbad op, skal du bruge brænde, der holder i lang tid og giver en god varme.

 

Det rette brænde til vildmarksbad

Når du skal varme dit vildmarksbad op, så er det en god idé at beslutte, om du er typen, som bruger træbriketter eller træ. Du kan bruge begge dele, og det handler meget om temperament, når folk vælger det ene eller det andet. Der vil altid være folk, som har gode erfaringer med den ene ting og ikke den anden – derfor anbefaler vi, at du selv tester og får dine egne erfaringer.

Du kan købe begge varmekilder her hos Bredsten Biobrændsel. Vi vil også meget gerne råde dig, hvis du har brug for at snakke det igennem. Så kontakter du os blot på mail@bredstenbiobraendsel.dk eller på telefon 20 60 58 35, så tager vi en snak om tingene.

 

Vildmarksbad – hvilket brænde skal jeg købe?

 

Når du tænder dit vildmarksbad op med træ

Hvis du gerne vil bruge træ til at varme dit vildmarksbad op med, så gælder de samme regler som med en almindelig brændeovn i en bolig. Træet skal være tørt, og du skal bruge reelt træ og ikke skidt-træ, som forurener miljøet omkring dig.

Når du har et vildmarksbad, så er du ikke interesseret i at skabe en masse røg, der forpester dine naboer eller dem, der skal sidde i badet. Så øv dig i at lave en god optænding og brug tør træ til formålet.

Men hvilket træ skal du bruge?

Du kan bruge det, du har. Det, der er godt at bruge i en bolig, er også godt til et vildmarksbad. Du kan med fordel bruge massive træsorter, som ask og bøg. De har en lang brændeevne, og det er rart, når du sidder i badet. Du kan også bruge ahorn, som er let at tænde op med og brænder fornuftigt. Du kan bruge birk, som er let at tænde op med, har en flot flamme og holder en fornuftig brændetid.

Bonus med birk er, at det dufter godt. Så hvis du gerne vil sidde i dit vildmarksbad og nyde en rar naturlig duft, kan du overveje at bruge birk.

 

FAQ